Σάββατο 6 Μαρτίου 2010

σημεία στίξης











H χοροθεατρική παράσταση Σημεία Στίξης αποτελεί ένα έργο - κολάζ ποιητικών και λογοτεχνικών κειμένων απ΄ την ελληνική και ξένη συλλογή σε σύνθεση -διασκευή της Μόνικας Κολοκοτρώνη. Το θέμα του : Τέσσερις γυναίκες, τέσσερις ζωές, τέσσερις ιστορίες. Ιστορίες που ξεφεύγουν απ΄ τα όρια του γραπτού λόγου και ζωντανεύουν επί σκηνής διατηρώντας απ’ αυτόν τα εκφραστικά του σημεία: τα σημεία στίξης του. Ζωή; Ζωή! Ζωή…Ζωή. Γυναίκες που έζησαν με κύριους άξονες της ύπαρξης τους τη μουσική, το συναίσθημα και ένα σώμα, όχημα των βιωμάτων τους

Αφορμές για τη δημιουργία του συγκεκριμένου έργου στάθηκε η μεγάλη αγάπη για την ποίηση και η επιθυμία να φωτιστεί η ασυνείδητη και σκοτεινή πλευρά του ατόμου. Κεντρικός άξονας του έργου είναι το δίπολο Ζωή - Θάνατος και τα δυσδιάκριτα όρια τους. Η μουσική ήχος που ξυπνά τις αναμνήσεις, ο λόγος μέσο έκφρασης τους και το σώμα ο δίαυλος επικοινωνίας με το θεατή.

Κύριες πηγές έμπνευσης για την δημιουργία του έργου το ποιητικό έργο της Άννας Κρητικού, της Κικής Δημουλά, του Γιάννη Ρίτσου, του Ρολάν Μπαρτ και του Άκη Δήμου.


ART HOUSE
Κωνσταντινουπόλεως 46, Γκάζι (μετρό Κεραμεικός)
www.art-house-athens.gr

14 - 24 Μαϊου 2009

Δραματουργική Επεξεργασία - Χορογραφία: Μόνικα Κολοκοτρώνη
Βοηθός χορογράφου: Σοφία Κάσσαρη
Σκηνικά – Κοστούμια: Αλίκη Αρναούτη
Μουσική σύνθεση- πιάνο: Γιώργος Παπαχριστούδης
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα - Βαλεντίνη Ταμιωλάκη
Βοηθός σκηνογράφου – ενδυματολόγου: Νικόλ Παπακωνσταντίνου

Παίζουν: Εύα Μάρη, Μυρτώ Χαλίνα, Στέλλα Καρρά, Αλίνα Βερούτη, Σωτήρης Σταθακόπουλος, Έλενα Αρνό, Ηλίας Ξένος, Βίκυ Νίκα και η μικρή Άννα- Κωνσταντίνα Κατσουλιέρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου