Σάββατο, 6 Μαρτίου 2010

mikrosprigkipas_B612


Φυσάει δυνατός αέρας και σηκώνει την άμμο. Κοιμάσαι δύο χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά μου, ενώ εγώ ακούω τα παλιά παράπονα που αναδύει κάθε ανεμοθύελλα.


Ο μυθικός έρωτας του Antoine και της Consuelo De SaintExupéry είναι το βασικό θέμα της χοροθεατρικής παράστασης mikrosprigkipas_B612 της ομάδας Asomo4. Αφορμή στάθηκαν τόσο οι πρόσφατες ανακαλύψεις μέρους του αεροπλάνου του SaintExupéry στην Μεσόγειο και ενός βραχιολιού με το όνομα των Antoine και Consuelo όσο και η παραδοχή ενοχής του Γερμανού πιλότου Horst Rippert για τη ρίψη του αεροσκάφους του διάσημου συγγραφέα κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.


Μέσα από το αναδρομικό ταξίδι στην ζωή του Antoine και της Consuelo, αποτυπώνονται σκηνικά όλες οι σημαντικές πτυχές της σχέσης τους και των χαρακτήρων τους. Η αεροπλοΐα, οι γυναίκες, η λογοτεχνία αποτέλεσαν τα τρία πάθη του Antoine De SaintExupéry . Ο μικρός πρίγκιπας προσπαθούσε πάντα να δραπετεύσει από τον λαβύρινθο της καθημερινότητας, πετώντας ή γράφοντας. Η Consuelo παράλληλα πιστή πάντα σύζυγος, που τον ακολουθεί και τον περιμένει, έγινε από την πρώτη κιόλας συνάντηση τους η εμμονή του, το πάθος του, το τριαντάφυλλο του.


Τα παθιασμένα ανταμώματα τους, οι σκληροί αποχωρισμοί, οι ατελείωτες νύχτες αναμονής, οι προδοσίες, οι συνεχείς αλληλογραφίες τους και οι λίγες στιγμές ευτυχίας αποτελούν τους βασικούς άξονες της παράστασης.


Ο mikros prigkipas και το τριαντάφυλλο του μπορεί να έχουν φύγει για τον πλανήτη B612, αλλά η γραπτή κληρονομιά, που μας άφησαν, μας μαγεύει ακόμη με τα όνειρα και τις μουσικές τους.Θέατρο Σημείο

Χαριλάου Τρικούπη 10 (πίσω από την Πάντειο)

τηλ. 210 9229579


6, 7, 8 & 9 Ιουνίου 2008


Σκηνοθεσία: Μόνικα Κολοκοτρώνη - Σοφία Κάσσαρη

Δραματουργική επεξεργασία: Μόνικα Κολοκοτρώνη - Σοφία Κάσσαρη

Χορογραφία: Μόνικα Κολοκοτρώνη - Σοφία Κάσσαρη

Σκηνικά – Κοστούμια: Αλίκη Αρναούτη

Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης

Φωτισμοί: Νίκος Κουλοχέρης


Παίζουν: Έλενα Αρνό, Εύα Μάρη, Σωτήρης Σταθακόπουλος, Ματθαίος Τσακίρης και Μυρτώ Χαλίνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου